FÖRMÅNER

VI SATSAR PÅ DIG OCH DU SATSAR PÅ FRAMTIDEN

Det ställs höga krav i arbetslivet och därför är vi måna om att du som elev ska få bästa möjliga förutsättningar för att möta verkligheten som väntar. För att ge dig chansen att växa som individ och bli så förberedd som möjligt på livet efter skolan vill vi därför erbjuda dig följande förmåner. Vi tänker nämligen att oavsett om du studerar vidare eller ger dig direkt ut på arbetsmarknaden så ska du vara redo för vad som väntar. Vår vinst blir din utveckling!

Dina förmåner som CNG-elev:
- Fri körkortsutbildning
- Träningskort på Medley
- Restaurangmat
- Egen dator
- Sommarjobb
- Utlandspraktik
- Fabrikenjobb
- Möjlighet att nyttja skolans lokaler kvällar och helger (exempelvis för LAN, övernattning, filmkvällar...)

Elever på CNG i Finspång får fri körkortsutbildning

Fri körkortsutbildning

Många yrken kräver att du kan köra bil, därför erbjuder vi våra elever att ta körkort. Vi erbjuder ett paket där både teori, riskettan och körlektioner ingår och detta gör vi genom vårt samarbete med En annan trafikskola. De ser till att en av deras bilar och en körskolelärare finns på plats hos oss för att kunna ta hand om elever som önskar övningsköra. Att ta körkort är ett sätt att växa och ta ett kliv mot vuxenlivet.

Elever på CNG i Finspång får gratis gymkort

Träningskort

Självklart vill vi att du som elev hos oss ska må så bra som möjligt! Den som rör på kroppen blir klarare i knoppen och mår man bra på insidan så orkar man mer både i plugget och på fritiden. Tillsammans med Medley erbjuder vi alla våra elever träning både på gymmet, i simbassängen och på pass på alla Medleys anläggningar i Östergötland. Träningsarenan är en naturlig samlingsplats utanför skolan, vilket vi ser som ett sätt att bygga vidare på den starka gemenskapen som redan finns på skolan.

Elever på CNG i Finspång får restaurangmat från Östgöta kök

Restaurangmat

Att ta hand om sig och skapa bästa förutsättningar för att lära handlar inte bara om rörelse och motion. Det är minst lika viktigt att förse kroppen ordentligt med näringsrik mat. För att den maten ska hålla högsta kvalité serveras en kombination av mat direkt levererad från Östgöta Kök med mat som tillagats på plats av våra egna CNG-kockar.

Varje dag kan restaurangen erbjuda flera olika rätter med mat för alla. Har du behov av specialkost ska detta meddelas till köket via ett formulär som finns att finna i Schoolity. Är du osäker på matens innehåll fkan du kika på TV-skärmen eller förstås bara fråga!

Elever på CNG i Finspång får tillgång till egen dator

Egen dator

Datorn och tekniken runt omkring är ett av de absolut viktigaste hjälpmedlen idag. Därför är det självklart att du ska ha en riktigt kraftfull dator som är fullspäckad med bra programvaror. Vitsen med det är att du slipper uppleva begränsningar i dina studier och ditt lärande. Datorn hjälper dig helt enkelt att utvecklas snabbare.

Elever på CNG i Finspång får möjlighet till sommarjobb hos våra samarbetsföretag

Sommarjobb

Hos oss får du möjlighet att sommarjobba hos våra samarbetsföretag i Finspång med omnejd. Elever på Yrkesprogrammen har denna möjlighet efter år 2 och 3, medan eleverna på det högskoleförberedande programmet får sommarjobba efter år 2. Sommarjobb är ett bra sätt att tjäna lite pengar, samtidigt som du får erfarenhet av att jobba på riktigt. Och kanske, kanske hittar du en arbetsplats där du vill jobba i framtiden!

Elever på CNG i Finspång kan göra praktik eller studieresor utomlands

Utlandspraktik

Sist men inte minst genomför vi praktik- eller studieresor utomlands för att möta andra kulturer och för att utveckla ett gränslöst tänkande - något som vi anser är viktiga nycklar till framtiden. Under åren har utlandspraktiken tagit oss till bland annat Malta, England, Kroatien, Uganda, Tyskland, Dubai, Makedonien, Frankrike och Italien. Ett av CNGs internationella projekt just nu.

Elever på CNG i Finspång får möjlighet att jobba samtidigt som de pluggar

Fabrikenjobb

I Fabriken kan du som elev ansöka om att jobba vid sidan av din skoltid. Uppdragen kommer från oss själva eller från lokala företag. Det kan handla om allt från att reparera maskiner och prylar till att tillverka produkter av olika slag, paketera brev, enklare programmering eller representera skolan i officiella sammanhang etc.

Fabriken är ett vinnade koncept på många sätt. Visst får arbetsgivaren jobb utfört, men den stora vinsten är att ungdomar kan prova på hur det är att jobba och få en inblick i arbetslivet, skaffa sig erfarenhet, kunskap och meriter till CV´t och kommande anställningar.

Du ansöker själv om ditt jobb i Fabriken (presenteras i Schoolity) och ansvarar för att efter ditt arbetspass tidsregistrera korrekt. Då du jobbar som timanställd kommer din lön på kontot runt den 25 nästkommande månad.

Du som ungdom, som inte tjänar lika mycket som en heltidsarbetande vuxen, kan begära skattejämkning hos Skatteverket. Det betyder i korthet att du inte behöver betala lika stor procent i lön. Läs mer och begär skattejämkning hos Skatteverket. Beslutet som du därefter får från Skatteverket lämnas sedan till din arbetsgivare, dvs. vår ekonomichef Cecilia Stenhammar som ser till att skatteprocenten blir mindre när din lön betalas ut.
Psst! Om du inte skattejämkar och du betalar för mycket i skatt det här året, så kommer du få tillbaka de skattepengarna nästa kalenderår.

Elever på CNG i Finspång kan låna skolans lokaler

Nyttjande av skolans lokaler

Vi på CNG älskar när ni elever vill umgås och hitta på saker tillsammans, och ni får mer än gärna vara i skolans lokaler! Filmkväll, LAN, övernattning - ni bestämmer själva!

Skolan finns tillgänglig för alla elever hela dagarna, från tidig morgon till sen kväll (06.30-22.00) vardagar. Tider därutöver får ni väldigt gärna nyttja lokalerna, men då krävs lite förberedelser från både erat och skolans håll.

Vill du boka Bildningen kontaktar du Anette i receptionen som hjälper till;
/ 076 000 19 00.

Elever på CNG i Finspång kan låna teknisk utrustning

Lån av (teknisk) utrustning

LAN, övernattning, filmkväll eller fotbollsmatch på storskärm? Självklart kan du och dina kompisar låna och nyttja den tekniska utrustningen som CNG äger och krävs! Mycket av det ni behöver finns redan installerat i lokaler, men annat, som inte används dagligen mot undervisningen såsom TV-spel och switchar lånar vi gärna ut.

Det kanske inte bara är teknisk utrustning ni är i behov av? Ska man hänga i skollokalerna en hel helg kan man även behöva kylskåp, micro och säkerligen en hel del annat beroende på vad ni tänkt pyssla med. Fråga oss! Problem är till för att lösas och vi gillar att tänka utanför boxen och hjälpa till!