CNG Aerospace


CNG Aerospace


"Vi är fyra elever som läser det tredje året av Teknikprogrammet här på CNG. Under årskurs två startade vi projektet ”CNG Aerospace” där målet var att modellera, programmera och skapa modellraketer som sedan kunde flyga.

Idag, ett år senare har vi skapat två olika modeller: Katla-1 och Ymer-99. De båda uppskjutningarna var lyckade, vilket ledde oss in på det projekt vi idag arbetar på. Med bred kunskap samt ett starkt intresse för ämnet, valdes projektet även att användas och utvecklas under vårt gymnasiearbete.

I dagsläget arbetar vi med design, utveckling och skapandet av vår tredje och sista raketmodell för projektet. Målet är att utveckla en helt landningsbar och återanvändningsbar raket som är automatiserad genom förprogrammerad kod som styr samtliga faser och stadier.

Genom Curt Nicolin Gymnasiets stora utbud av kompetensberikade lärare och teknisk utrustning i form av 3D-skrivare samt verkstadsutrustning är detta projekt möjligt. Alla modelleringar som skapas via CAD-programmet, kan skrivas ut i 3D-format i skolan vilket gör att våra modellraketer är helt egendesignade utefter våra idéer och beräkningar.

Ta gärna del av filmerna från våra uppskjutningar:
Katla 1 - Flight test
Ymer 99 - Flight test

/Lukas, Arvid, Oliver och Erik"