"All glädje vi haft tillsammans är mycket tack vare den härliga stämning vi har här på skolan mellan elever & lärare"


Tre år på CNG: "All glädje vi haft tillsammans är mycket tack vare den härliga stämning vi har här på skolan mellan elever & lärare"


"Hej! Vi heter Augusta, Nellie, Vera & Alice! 
Vi tog studenten från Teknikprogrammet på Curtan med inriktning Design- och produktutveckling våren 2022.


Under vår utbildning så har vi bland annat lärt oss att använda CAD, olika former av 3D-printning & scanning, vi har lärt oss att designa på olika sätt i programmet Illustrator. Sen har vår utbildning även innehållit hållfasthetslära och konstruktion. Ett projekt vi gjort handlar om hur man i praktiken konstruerar ett hus för att få så bra ljusinsläpp som möjligt.

På Curtan har vi arbetat mycket med projekt i grupp. Att arbeta såhär, har gjort att det inte känns jobbigt att tala inför folk. Under dessa åren har man utvecklat en trygghet i sig själv som man tar med sig i framtiden.

Skolan litar på att varje elev tar ett väldigt stort eget ansvar över sina studier. Detta förtroende har gjort att man lärt sig att ta ett stort ansvar i alla situationer, inte bara över sina studier. Vi har exempelvis blivit betrodda av skolan att planera upp evenemanget ”CNG TJEJKVÄLL 2022” och att få det förtroendet gjorde att vi gick in i det med stort ansvarstagande.

Dessa tre år har för oss kommit med en väldans massa glädje och goa skratt, men också bjudit på en och annan motgång. Den största motgången för oss har varit pandemin som härjat bland oss. Gemensamt för oss var att distansundervisningen var en tuff period. 
MEN tillsammans har vi tagit oss igenom detta och att ha haft varandra att luta sig mot under denna period har betytt mycket. Vi kommer ut från distansundervisningen med ett bagage påfyllt av nya styrkor, vi är framförallt starkare i oss själva och taggade på nya äventyr. All glädje vi haft tillsammans är mycket tack vare den härliga stämning vi har här på skolan mellan elever & lärare. Man har inte bara fått vänner i sin egen ålder, utan även knutit starka band med de lärare vi haft!

Vi tänkte avsluta med lite tips till er ettor inför era kommande år på CNG:

  • Ett hett tips för att underlätta pluggandet är att faktiskt använda lektionstiden till att göra klart uppgifterna, för tiden finns där bara man använder den rätt. 

  • Samma sak gäller hjälp, hjälp från lärare & andra elever finns lättillgängligt bara du frågar. Gå exempelvis på fysik och mattestugan om det känns tufft inför provet (det är även jättemysigt!!).

  • Det sista tipset är att se till att njuta av gymnasietiden - för vips vad det är så har 3 år redan gått."