Elevsida

Läsårstider HT19/VT20

Höstterminen startar: 19 augusti
Höstterminen slutar: 20 december
Vårterminen startar: 8 januari
Studentexamen: 5 juni
Vårterminen slutar: 12 juni

Lovdagar:
Höstlov v.44
Sportlov v.8
Påsklov v.15
1 maj
Kristi Himmelsfärd 21-22 maj


Studiedagar:
Torsdagen den 19 mars
Tisdagen den 14 april

 

 

SCHOOLITY

På Curt Nicolin Gymnasiet jobbar vi i Schoolity. Det är ett webbaserat program som har många av skolans funktioner samlade på ett och samma ställe. I Schoolity finns bl.a. schemat, vår lärplattform, administrationsverktyg, studieplaner, kommunikationsvägar och närvaro- och frånvarohantering. Schoolity har även en app för iOS och Android som vi rekommenderar att man laddar ner.

Elever och personal loggar in i Schoolity via sitt Microsoft-konto. Vårdnadshavare loggar in i Schoolity via sin epost och lösenord. Men innan första inloggningen måste skolan aktivera vårdnadshavarens konto. Aktiveringen sköts av elevens mentor eller CNG:s administratör. Behöver du hjälp med Schoolity kan du kontakta vår administratör Jessica Johannesson.

Nötförbud

Curt Nicolin Gymnasiet är en helt nötfri skola! Det innebär att all mat, samt det som säljs i cafeterian är nötfritt (men mandlar kan förekomma!) Det är också förbjudet för alla som vistas i skolan att medta nötter in i huset, detta för att flera av våra elever är luftburet allergiska.

Ledighetsansökan

Fyll i önskad ledighet samt din och vårdnadshavares namnteckning i ledighetsansökan som du finner i Schoolity. Du som elev ansvarar för att blanketten lämnas till de/den lärare som undervisar då du vill vara ledig, din mentor och rektorn för godkännande. Då allt är godkänt och klart ska blanketten tillbaka till din mentor.

Sjukanmälan

Vårdnadshavare eller elev (som är myndig) kan anmäla frånvaro upp till 2 veckor tillbaka i tiden. Du gör din frånvaroanmälan genom att logga in i Schoolity (www.schoolity.com eller via appen). Klicka på fliken ”Frånvaro”. Klicka på ”Anmäl frånvaro” uppe till vänster. Nu kommer en ruta upp där du ska ange datum, tid och orsak. Fyll i uppgifter om frånvaron och klicka sedan på ”Spara”.

OBS! för att du som vårdnadshavare ska kunna lämna en sjukanmälan på elev måste du finnas registrerad som vårdnadshavare i Schoolity.

En ansökningsblankett delas ut av elevens mentor, som ska fyllas i och sedan lämnas åter till skolan.

Elevrådet

I år fortsätter vi i elevrådet med att göra eleverna nöjda liksom tidigare år. Hela tiden dyker det upp önskemål för att förbättra, det kan handla om allt från lektioner och lärare till projekt som förbättrar gemenskapen på hela skolan.

Förra året hann vi bland annat med en friluftsdag till Romme Alpin, en påbörjad plan för att minska nedskräpning och Griffin Games. Allt på uppdrag från elever och utförda av elevrådet.

Vill du vara med och förändra? Skicka din åsikt till Frågelådan som finns längst ner på denna sida.

Vi finns även i korridorerna och på mail - . Hej så länge!

Ordförande: Molly Hilding Södergren
Vice Ordförande: Vincent Müller
Justerare: Hanna Adolfsson
Sekreterare: Sabina Brussander
Ledamot: David Anderberg, David Karabas, Emelie Elneros, Svante Palmgren

Jobba i fabriken

Uppdragen i Fabriken varierar och kommer bland annat från oss på skolan men också från lokala företag. Det kan handla om allt från att reparera maskiner, tillverka produkter, paketera brevutskick, vara handledare på projekt, köpa och inventera material på skolan etc. Varje år kör vi ett Alla hjärtans dag-projekt där vi bjuder in ungdomar till skolan som får arbeta med smyckestillverkning. Smyckena bytes sedan ut mot en gåva i form av ett bidrag till Rädda barnen.

År 2013 samlade vi in 40.000 kronor som räckte till att bygga en hel sovsal på barnhem i Uganda. Fabriken är mycket omtyckt och eleverna köar för att få jobba. De flesta erbjudanden om fabriken-jobb går ut på mailen, schoolity och facebook. Håll utkik! Vill du visa framfötterna? Kontakta då Jendela Weissman och visa ditt intresse för framtida Fabriken-jobb.

Vill du läsa på lite mer om hur det går till samt hur du får din lön kan du klicka HÄR.

LAN, ÖVERNATTNING, FILMKVÄLL ELLER ANNAT?

Vi på CNG älskar när ni elever vill umgås och hitta på saker tillsammans, och ni får mer än gärna vara i skolans lokaler! Filmkväll, LAN, övernattning - ni bestämmer själva!

Skolan finns tillgänglig för alla elever hela dagarna, från tidig morgon till sen kväll (06-22) vardagar. Tider därutöver får ni väldigt gärna nyttja lokalerna, men då krävs lite förberedelser från både erat och skolans håll. 
Det är inte så svårt - följ bara instruktionerna.

Låneblankett för nyttjande av skolans lokaler