Elevsida

Information angående skolstart för blivande ettor finner du under nyheter

Läsårstider HT18/VT19

Höstterminen startar: 
Åk 1 20 Augusti 09.00
Åk 2 21 Augusti 10.00
Åk 3 21 Augusti 13.00
T4 20 Augusti 13.00
Höstterminen slutar: 20 December
Vårterminen startar: 9 Januari
Studentexamen: 7 Juni
Vårterminen slutar: 14 Juni

Lovdagar:
Höstlov v.44
Sportlov v.8
Påsklov v.16
1 maj
Kristihimmelsfärd 30/5 - 31/5
Nationaldag 6/6
Studiedagar: 30/11, 3/12 och 29/5.

SCHOOLITY

På Curt Nicolin Gymnasiet jobbar vi i Schoolity. Det är ett webbaserat program som har många av skolans funktioner samlade på ett och samma ställe. I Schoolity finns bl.a. schemat, vår lärplattform, administrationsverktyg, studieplaner, kommunikationsvägar och närvaro- och frånvarohantering. Schoolity har även en app för iOS och Android som vi rekommenderar att man laddar ner.

Elever och personal loggar in i Schoolity via sitt Microsoft-konto. Vårdnadshavare loggar in i Schoolity via sin epost och lösenord. Men innan första inloggningen måste skolan aktivera vårdnadshavarens konto. Aktiveringen sköts av elevens mentor eller CNG:s administratör. Behöver du hjälp med Schoolity kan du kontakta administratören Jessica Johannesson.

Sjukanmälan

Vårdnadshavare eller elev (som är myndig) kan anmäla frånvaro upp till 2 veckor tillbaka i tiden. Du gör din frånvaroanmälan genom att logga in i Schoolity (www.schoolity.com eller via appen). Klicka på fliken ”Frånvaro”. Klicka på ”Anmäl frånvaro” uppe till vänster. Nu kommer en ruta upp där du ska ange datum, tid och orsak. Fyll i uppgifter om frånvaron och klicka sedan på ”Spara”.

OBS! för att du som vårdnadshavare ska kunna lämna en sjukanmälan på elev måste du finnas registrerad som vårdnadshavare i Schoolity.

En ansökningsblankett delas ut av elevens mentor, som ska fyllas i och sedan lämnas åter till skolan.

Ledighetsansökan

Fyll i önskad ledighet samt din och vårdnadshavares namnteckning i ledighetsansökan som man finner i Schoolity. Du som elev ansvarar för att blanketten lämnas till de/den lärare som undervisar då du vill vara ledig, din mentor och rektorn för godkännande. Då allt är godkänt och klart ska blanketten tillbaka till din mentor. 

Nötförbud

Curt Nicolin Gymnasiet är en helt nötfri skola men mandlar kan förekomma! Det innebär att all mat, samt det som säljs i cafeterian är nötfritt men mandlar kan förekomma. Det är också förbjudet för alla som vistas i skolan att medta nötter in i huset, detta för att flera av våra elever är luftburet allergiska.

Från Vårt Instagramkonto

CURT NICOLIN GYMNASIETS ELEVRÅD

I år fortsätter vi i elevrådet med att göra eleverna nöjda liksom tidigare år. Hela tiden dyker det upp önskemål för att förbättra, det kan handla om allt från lektioner och lärare till projekt som förbättrar gemenskapen på hela skolan. 

Förra året hann vi bland annat med en friluftsdag till Romme Alpin, en påbörjad plan för att minska nedskräpning och Griffin Games. Allt på uppdrag från elever och utförda av elevrådet.  

Vill du vara med och förändra? Skicka din åsikt till "Frågelådan" som finns längst ner på denna sida. 

 Vi finns även i korridorerna och på mail - . Hej så länge!

Ordförande: Axel Asplund
Erik Paulin, Lisa Norén, Mohamed Elfituri, Alexander Hall, Molly Södergren, Alice Jansson och Felicia Kinnå

CNG-Shoppen

Vi driver en webshop som eleverna och personalen efterfrågat, där man kan köpa olika klädesplagg med vår logga på.

Elevrådet har tagit fram årets kollektion och om någon har några synpunkter eller nåt annat man vill få in så är det bara att höra av sig till Kristina. Självklart så går vi inte vinst på det här, vår vinst är glada och stolta elever! 

Till CNG-Shoppen

JOBBA I FABRIKEN

Vi har tagit fram Fabriken för att ge våra elever chansen att få prova på hur det är att vara anställd med verkliga villkor och med en riktig lön. Våra elever får prova på hur det är att få ett skarpt uppdrag av en chef och kan sedan använda både erfarenheter och referenser när det är dags att söka jobb utanför skolan.

Uppdragen i Fabriken varierar och kommer bland annat från oss på skolan men också från lokala företag. Det kan handla om allt från att reparera maskiner, tillverka produkter, paketera brevutskick, vara handledare på projekt, köpa och inventera material på skolan etc. Varje år kör vi ett Alla hjärtans dag-projekt där vi bjuder in ungdomar till skolan som får arbeta med smyckestillverkning. Smyckena bytes sedan ut mot en gåva i form av ett bidrag till Rädda barnen.

År 2013 samlade vi in 40.000 kronor som räckte till att bygga en hel sovsal på barnhem i Uganda. Fabriken är mycket omtyckt och eleverna köar för att få jobba. De flesta erbjudanden om fabriken-jobb går ut på mailen, v-klass och facebook. Håll utkik! Vill du visa framfötterna? Kontakta då Kristina Hagstedt och visa ditt intresse för framtida Fabriken-jobb.

LAN, ÖVERNATTNING, FILMKVÄLL ELLER ANNAT?

Som huskoordinator i Bildningen älskar jag när huset används av er ungdomar vare sig det är filmkväll, LAN eller övernattning med annat tema på gång!

För att effektivisera, förenkla och förtydliga hur man gör när man som elev vill anordna en aktivitet i huset kvälls- och nattid har jag tillsammans med den nya IT-Gruppen gjort ett dokument att följa.

LAN-regler