Elever på CNG i Finspång utanför huset Bildningen

Apl-samordnare

Omfattning: heltid, tillsvidare, semestertjänst
Start: 1 augusti 2021 alt. enligt överenskommelse

Om jobbet

Som en av Sveriges första friskolor har vi sedan 1996 utmanat skolvärlden med de vassaste gymnasieprogrammen. Curt Nicolin Gymnasiet har från start varit icke vinstdrivet – Non profit! Vi har följande program; Teknikprogrammet, Industritekniska programmet, El- och Energiprogrammet samt Vård- och Omsorgsprogrammet. Dessutom kan vi erbjuda TE4 – ett fjärde år på Teknikprogrammet som mynnar ut i en Gymnasieingenjörsexamen. På skolan studerar ca 550 elever och vi satsar starkt på att integrera digital teknik i vår pedagogiska verksamhet.

Curt Nicolin Gymnasiet ägs av regionens industri och Finspångs kommun. Vi har mycket goda relationer med Mo Gård, Region Östergötland och andra aktörer på vård- och omsorgssidan. Vi finns i moderna lokaler mitt i det industritäta Finspång med tillgång till många företag och organisationer i vår närhet.

Inför ht 21 söker Curt Nicolin Gymnasiet dig som vill arbeta som APL-samordnare.

Vi söker i första hand dig med dokumenterad erfarenhet från industritekniskt arbete och som har god kommunikationsförmåga, är strukturerad och har lätt för att samarbeta med andra. Tidigare arbete inom gymnasieskolan är meriterande.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten innebär att du är en central person runt elevernas APL (arbetsplatsförlagt lärande) och att du fungerar som länk mellan Curt Nicolin Gymnasiets industri- och elprogram och det lokala näringslivet. Kontakten och samarbetet mellan skolan och eleven på praktikplatsen är en mycket viktig del i ett väl fungerande koncept under elevernas utbildning.

Arbetet innebär både återkommande möten med elever och handledare via besök på praktikplatserna och arbete på plats i skolans lokaler. Tjänsten innebär även att du genomför och driver handledarutbildningar och handledarträffar. Till detta kan även viss undervisningstid läggas inom det industritekniska området. Tjänsten innefattar även kvalitetssäkring, dokumentation samt ett utvecklingsuppdrag inom skolan APL-verksamhet.

Bakgrund

Som APL-samordnare (koordinator) på Curt Nicolin Gymnasiet är du dagligen i kontakt med elever och vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter från att samarbeta med eller leda ungdomar av något slag. Du är en engagerad person som ser positivt på att arbeta med ungdomar och dess utveckling, både på den yrkesmässiga sidan så som på det sociala planet.

Vi ser gärna även att du har någon form av industriell bakgrund. Kännedom och erfarenheter från regionens industriföretag är ett plus. Körkort B är ett krav då flera av praktikplatserna nås via transporter med skolans tjänstebil.

Då du kommer att vara en länk mellan yrkeslärarna på skolan och handledarna på praktikplatserna är god planerings- och samarbetsförmåga en viktig kompetens att ha med sig in i tjänsten.

Som person är du social, positiv, lyhörd, trygg, empatisk, kreativ, har en god analytisk förmåga och är lösningsfokuserad. Du kan hantera stressiga situationer, är flexibel och har lätt för att skapa förtroende hos eleverna, företagen och dem du samarbetar med. Du bör vara kommunikativ och ha god förmåga att föra strukturerade samtal med eleverna. Självklart har du ett driv och intresse av att arbeta tillsammans med andra och sätter elevernas behov i centrum.

För att arbeta på CNG krävs utdrag ur belastningsregistret.

Kontaktpersoner

Ledning

VD
Magnus Ekenblom

072-566 92 11

Programrektor
Stefan Abrahamsson

076-000 19 12

 

Fackliga representanter

Lärarförbundet, lokalombud
Peter Granath

076-001 19 26

Lärarnas Riksförbund, lokalombud
David Popham

072-566 92 12

Vision, lokalombud
Jessica Johannesson

076-000 19 22

SÖK TJÄNSTEN

  • Mejla din ansökan till
  • Ange referens CNG - APL-samordnare, vt21 i din ansökan
  • Sista ansökningsdag: 5 maj