Utlandsresor för Curt Nicolin Gymnasiets treor

Under april och maj åker våra treor från samtliga program på utlandsresor till Makedonien, Serbien eller Portugal. 
Härligt? Roligt? Soligt? Ja, ja och mestadels - ja! 

Men varför görs dessa resor? Jo, men det finns ju faktiskt ett större syfte än att umgås & ha det trevligt - vilket självklart också är en viktig del i dessa resor. 

Att få se hur man jobbar internationellt inom de olika branscher som våra program inriktar sig mot, är både till nytta för den som planerar att arbeta utomlands och för den som planerar att jobba i Sverige. Olika tekniker används på olika sätt i olika länder och rutiner för t.ex. säkerhet kan se annorlunda ut. Varför gör vi som vi gör i Sverige? Vad kan vi lära oss av hur de arbetar i andra länder? Vad kan vi ta med oss hem?

Men sen är självklart det kulturella utbytet både på, och utanför arbetsplatserna, något som blir betydelsefullt för eleverna när de bekantar sig med nya miljöer. Eleverna får även utvecklas i användandet av det engelska språket, men kanske viktigast av allt får de möta människor med andra förutsättningar än de som vi träffar vanligtvis. Förhoppningen med detta är att det ska främja vår personliga utveckling och hur vi ser på andra människor.

TEKVET19 har spenderat en vecka i Kavadarci och Skopje i Makedonien och har nu kommit hem för att lämna plats åt IN19 och EE19 som går in på sin andra vecka i Makedonien. 

Eleverna har hunnit med att lära sig makedonsk folkdans, koppla hemlarm, besöka vinmuseum, rundturer på respektive skola, besöka Vodnoberget i Skopje, studiebesök vid Tikveshsjön, båttur på Ohridsjön och mycket, mycket mer...!

Samarbetsskolorna i Makedonien har bjudit på ett fantastiskt mottagande och hjälper till med att styra upp våra vistelser. Elever och personal på de olika samarbetsskolorna umgås med våra elever och personal en stor del av tiden och utbyter både erfaranheter och kunskap, men visar också runt på deras skolor och i deras hemstäder.
Vi ser fram emot att få erbjuda samma möjlighet till dem, när det sedan blir deras tur att besöka oss.