Skolstart

Nu närmar vi oss skolstartsdagen för läsåret och vi ser fram emot att träffa er alla!

Första dagarna
Skolstarten är måndagen den 16 augusti klockan 9, och vi samlas i vår stora entréhall i Bildningen (som ni snart kommer lära er går under namnet ”rotundan”). Där kommer ni välkomnas av vår rektor och oss i personalen för att strax därefter klassvis bege er till olika salar. Första dagen (veckan!) handlar bara om att lära känna oss, varandra och lite fix och trix med praktiska grejer, så att ni från veckan därpå är redo att börja följa ett mer ”normalt” schema.

 

Resa till skolan / Busskort
Om du är resande och ska ta dig till skolan med buss är du berättigad ett busskort om du har 6 km eller längre till skolan. Har du inte fått busskortet skickat till dig inför din första skoldag, meddelar du bara chauffören att du är på väg till skolan så får du åka gratis fram till dess att du kvitterat ut ett resekort.

 

Obs!
Om din färd till skolan på något sätt skulle strula - ta det bara lugnt! Märker du att du inte hinner till uppstartstiden, ring Jendela Weissman på 076 000 19 03 och meddela, så tar vi emot dig i dörren när du är på ingång.

 

Elev-faddrar – för CNG-gemenskap och trygghet
Att börja gymnasiet är stort och vi förstår att det kanske finns lite fjärilar i magen inför den nya period som ni alldeles snart ska in i. Det viktigaste för oss är att alla på skolan trivs och mår bra, känner gemenskap och trygghet. För att ni alla nya ska komma in i ’CNG-andan’ så snart som möjligt kan ni räkna med ett stort gäng glada tvåor och treor som under hela första terminen kommer vara era faddrar. Helt enkelt personer som man kan vända sig till om man har frågor, behöver hjälp eller vill hänga med. Faddrarna kommer utanför skoltid också se till att ordna lite aktiviteter som man, om man vill, är med på. Det kan handla om alltifrån brännbollsturnering till grill-, chill- och filmkväll eller LAN-helg - vi får se vad de hittar på!

 

Reservplatser
Samtidigt som vi är glada över att fylla våra klasser, så innebär ju det att alla som sökt till oss inte kommit in. Till dig som är en av dem: Ge inte upp hoppet. Saker händer. Man ångrar sig eller måste göra ett omval av annat skäl. Fram till och med några veckor efter skolstart ansvarar Gymnasieantagningen för att elever som står på reservlistor tilldelas plats i rätt ordning. Därefter är det upp till oss som skola att plocka in elever till ev. tomma platser.

 

Här kan du läsa mer om hur Gymnasieantagningen jobbar med reservlistorna.