TE4 - GYMNASIEINGENJÖR

Fyll i vårt ansökningsformuär

Elever på T4 - gymnasieingenjör på Curt Nicolin Gymnasiet i Finspång
Elever på T4 - gymnasieingenjör på Curt Nicolin Gymnasiet i Finspång
Elever på T4 - gymnasieingenjör på Curt Nicolin Gymnasiet i Finspång

BLI GYMNASIEINGENJÖR PÅ BARA ETT ÅR!

Bli gymnasieingenjör på bara ett år inom produktionsteknik eller design- och produktutveckling! Sverige och världen behöver tekniska kunniga och kompetenta ingenjörer som kan driva utvecklingen. Efter ett år på TE4 är du Gymnasieingenjör och redo för karriär i yrkeslivet!

Behörighet

Siktar du på ett kvalificerat jobb som tekniker? Då ska du titta närmare på TE4, gymnasieingenjörsutbildningen på Curt Nicolin Gymnasiet. Efter dina tre år på teknikprogrammet (eller motsvarande) har du behörighet att gå ett år på TE4 och bli yrkesutbildad Gymnasieingenjör inom någon av våra två profiler Produktionsteknik eller Design- och produktutveckling. Under ditt fjärde år fördjupar du dina tekniska kunskaper inom produktionsteknik, med bland annat möjlighet till att jobba 20%, eller genom Designinriktingen med fokus på 3D/AM och ett tätt samarbete med Siemens Industrial Turbomachinery.

För mer information om vårt fjärde tekniska år kan du höra av dig till vår rektor Anders Södergren på för vidare information.

PRODUKTIONSTEKNIK

Vad gör en produktionstekniker?
Som produktionstekniker är du en viktig kugge på företaget. Du är länken mellan konstruktion och produktion, och tack vare den breda kompetensen du får under TE4-året klarar du flera olika arbetsuppgifter och roller. Till uppgifterna för en produktionstekniker hör att planera, strukturera och utveckla – allt i syfte att göra produktionen så effektiv, miljövänlig och lönsam som möjligt.

En produktionstekniker kan bland annat jobba som:
Processtekniker, platschef, projektledare, kvalificerad operatör, arbetsledare, produktionsberedare, planerare, inköpare, produktionschef, LEAN-koordinator och produktionsutvecklare.

DESIGN- OCH PRODUKTUTVECKLING

Vad gör en Design- och produktutvecklare?
En produktutvecklare är länken mellan idé och verklighet. Du är den ansvarige bakom produktens konstruktion och har en direkt kontakt med kunden. Idag ska en produkt inte bara vara funktionell utan också miljöanpassad, ergonomisk, prisvärd, tilltalande och mycket mer. Du ska med hjälp av din estetiska och tekniska förmågor kunna anpassa produkter efter dagens krav. På TE4 kommer du att få bredda dina kunskaper i programhantering, designkunskap, digitalmodellering och prototypframtagning.

En Design- och produktutvecklare kan bland annat jobba som:
konstruktör, prototypframtagare, marknadsförare, 3D-modellerare, formgivare, produktutvecklare, animatör, möbeldesigner och hållfastighetstekniker.

EN PERFEKT SPRÅNGBRÄDA FÖR DIN KARRIÄR

Ditt år i TE4 bygger till stor del på praktik, och du är ute hos våra samarbetsföretag så mycket som en tredjedel av utbildningen. Genom att utbilda dig för att leda och driva projekt i en verklig miljö tränar du upp dina färdigheter och stärker din roll som ingenjör. I slutet av året, när det är dags för ditt examensarbete är det återigen något av våra samarbetsföretag som ger dig utmaningen. Just den här kontakten med företagen är oerhört värdefull. Många av dem är i behov av både produktionstekniker och design- och produktutvecklare i framtiden, och därför kan din examen som Gymnasieingenjör bli en perfekt språngbräda för en karriär inom industrin!

Vår ambition är att ge dig bästa tänkbara förutsättningar för det moderna yrkeslivet. Du får hos oss egen bärbar dator som du jobbar med i trådlöst nätverk och med alla program som behövs i dina projekt - även när det gäller bild- och filmredigering samt 3D-design. Givetvis värnar vi även om din hälsa och för att du ska lyckas med dina studier får du hos oss gymkort och restaurangmat.

UNIK PEDAGOGIK

På Curt Nicolin Gymnasiet arbetar vi tillsammans, både elever och lärare. CNG står för den moderna pedagogiken där skolan lever i verkligheten med arbetslivet runt hörnet. Allt du gör här är på riktigt. Vi arbetar tillsammans i både små och stora projekt, där kurser och ämnen integreras så att du ser nyttan av allt du lär dig och känner igen verkligheten. Tack vare vårt nära samarbete med de företag och organisationer som är kopplade till skolan kan vi ge våra elever goda praktik- och sommarjobbsmöjligheter samt fina utsikter till jobb efter avslutad utbildning. Avancerade företag från hela regionen är engagerade i gymnasieingenjörsutbildningen på skolan. Genom dessa företag kan vi erbjuda dig ett stort nätverk som öppnar dörrar för din framtida karriär. Både i Sverige och utomlands.

Arbete under studierna
Våra ägarföretag vill ha tag i just dig! Du som TE4:a kommer kunna arbeta upp till 20% på våra partnerföretag och få lön utav det samtidigt som du pluggar.

VI STÅR BAKOM TE4

Sapa Technology, Siemens, Borggårds Bruk, Jernbro, Finspångs Allmekano, Finspångs Finmekaniska, Finspångs Kommun, Grytgöls Bruk, Igelfors Bruk, CNG Holding AB, KL Industri, Lämneå Bruk, Saab Aerostructures, Gränges, Hydro

HÄR ANSÖKER DU TILL TE4