Barnens Teknik- och IT-dagar

På uppdrag av Siemens Energy

Barnens Teknik- och IT-dagar - ja, vad är det egentligen? 


Det korta svaret på den frågan är - win, win, win!

Deltagarna får en sommarlovsaktvitet de sent kommer glömma, handledarna får sommarjobba med att inspirera med de färdigheter de samlat på sig under sin utbildning och du som vårdnadshavare lämnar över ditt barn till en utbildande och spännande dagsaktivitet. 


Men, det finns såklart mer än så att säga om den omtalade sommarlovsaktiviteten för barn till anställda på Siemens Energy i åldrarna 6-12. 
Under sommaren får deltagarna under en vecka uppleva teknik och IT, inbakat i ett tema anpassat efter åldersgruppen, framtaget av elever på Curt Nicolin Gymnasiet. Deltagarna handleds genom spännande äventyr av eleverna från CNG, där ledtrådar till vem som tagit skattkistan kommer fram genom att programmera en robot eller varför inte cadda en nyckel för att komma igenom dörren till den bortsprungna hunden? 

Samtliga deltagare får i olika koncept testa på VR, CAD, 3D-pennor och programmering. Dagarna fylls dock på med massvis av andra aktiviteter, exempelvis utomhuslek, femkamp, 3D-scanning och båtbyggen.  

Endast fantastin sätter stopp för vart uppdragen kan ta vägen! Bilder från Barnens Teknik- och IT-dagar 2022


Deltagarna är välkomna att lämnas av i sina hemklassrum mellan 07:45-09:00 och hämtas mellan 15:00-15:30. Under avlämnings- och upphämtningstider spenderar deltagarna tid med sina handledare och får chans att bygga relationer med ungdomar som brinner för att sprida sin kunskap vidare.
Deltagarna serveras frukt på förmiddagen, lunch samt mellanmål på eftermiddagen för att vara fullt redo för de spännande äventyr de får uppleva under dagen.

Anmälan sker för dig som anställd hos Siemens Energy via företagets kanaler. Anmälan för Barnens Teknik- och IT-dagar 2023 stänger 1 maj.