Dags för gymnasieval!

Gymnasievalet - visst kan det kännas lite klurigt? Vi hjälper dig!

När du står inför ditt gymnasieval är vårt bästa tips att utgå från vad DU gillar och vill göra i framtiden. Besök Gymnasiemässan, gå på Öppet hus och känn in - "Vad är rätt för just mig?"

Läs gärna vår SYV Annas text nedan om gymnasievalet!

Viktiga datum för gymnasievalet 2022/2023

Gymnasiemässan i Norrköping - 12 november 2022
Öppet hus - Curt Nicolin Gymnasiet - 1 december 2022
Tjejkväll - Curt Nicolin Gymnasiet - 25 januari 2023
Första ansökan - 15 januari 2023 - 15 februari 2023
Preliminärt antagningsbesked - 15 april 2023
Andra ansökningsdatum - 25 april - 15 maj 2023
Slutgiltiga antagningsbeskedet kommer - 1 juli 2023


Vår SYV Anna om gymnasievalet:

"Hej!
Mitt namn är Anna Gårlin och jag arbetar som Studie- och yrkesvägledare här på CNG.

Att välja vad man vill göra på gymnasiet eller vad man vill arbeta med i framtiden kan för vissa vara självklart, men för många andra väldigt svårt och jobbigt. Många tänker att gymnasiet och vilket program man läser där bestämmer vad man ska arbeta med för resten av sitt liv.

För vissa människor stämmer det helt, men för de allra flesta inte alls. Gymnasiet är ett stort steg där du själv får vara med och bestämma vad du vill göra under dina skoldagar i tre års tid. Du kanske tycker att det är jätteintressant med tekniska lösningar, el-arbeten eller att ta hand om andra människor? Jag brukar säga att man ska välja något som intresserar en, eftersom när du gör någonting som du tycker är roligt är chansen större att du lyckas!
..."

"På CNG behöver du inte bestämma vad du ska bli direkt. Alla våra yrkesförberedande program ger möjlighet till dubbel kompetens. Detta betyder att du kan utbilda dig och bli redo att gå ut i arbetslivet efter tre år samtidigt som du får behörighet att söka vidare studier efter gymnasiet om du hellre vill det. Du behöver inte heller bestämma dig direkt vilken inriktning du vill läsa på programmet du väljer, det valet kommer senare när du haft möjlighet att testa på vad du tycker är extra roligt. CNG är en friskola vilket betyder att vi är ägda av någon annan än enbart kommunen, i vårt fall ägs vi av olika företag i Finspång samt kommunen. Detta är ingenting som påverkar dig som elev, utan du har samma rättigheter som alla andra skolor.

Att vi även ägs av företagen i Finspång ger dig i stället fler möjligheter i form av praktik, sommarjobb och en inblick i hur det fungerar på företagen. Jättebra om man inte är helt säker på vad det är man vill arbeta med i framtiden!

Oavsett om du redan bestämt dig för att CNG är skolan för dig eller om du fortfarande har frågor och funderingar kring ditt gymnasieval så finns jag här för att hjälpa dig. Tveka inte att kontakta mig vid eventuella frågor!
"

Anna Gårlin
Studie- och yrkesvägledare
076-000 19 02

Vill du komma och besöka oss?

Självklart ska du göra det! Kom ensam eller bjud med hela kompisgänget!

Funderar du på hur skolan ser ut inifrån?
Eller hur en skoldag faktiskt ser ut på våra olika program?
Kanske är du bara allmänt intresserad av Curt Nicolin Gymnasiet?

Välkommen att skugga en elev en dag och se hur vi har det. Du besöker oss under ca 2 timmar, med gott om tid för att se dig omkring, få svar på dina frågor, käka lunch (om du vill!), hänga med elever och lärare och kanske annat som du själv önskar ta del av!

Vi arrangerar Prova på-dagar löpande under året. Fyll i formuläret så hör vi av oss och kommer överens med dig om en passande dag. 

Du som är designer. Kom med i vår designcommunity. Här ges du tillfälle att fördjupa dig i ditt yrke och umgås med likasinnande. Vi delar kunskap.

Öppna formulär

Stäng formulär

"Kom och besök oss - vi hjälper dig!"

Vi förstår att det kan kännas lite nervpirrande att åka till en skola man aldrig besökt tidigare. Därför har vi våra fantastiska elever Vera & Augusta som gör allt för att ditt besök ska gå så smidigt som möjligt! 
Undrar du vart skolan ligger?
Vet du inte vilken buss du ska ta? 
Funderar du på hur en prova på-dag hos oss egentligen ser ut?
Släng iväg din fråga till 076 702 64 14 så hjälper Vera & Augusta dig! 

Industriernas föräldrakväll 23 nov kl. 17.00

Har du en dotter som närmar sig sitt gymnasieval? Se då hit!


Gränges, Siemens Energy och Hydro Extrusions bjuder nu in just dig till en informativ och trevlig kväll hos på CNG för att berätta om framtidens yrken och varför tjejer och kvinnor behövs inom industrin!

Kvällen arrangeras i ett samarbete med oss på CNG, då våra yrkesprogram är en viktig källa till kontinuerlig kompetensförsörjning till industrierna.

Tider och upplägg:

17.00 - HR-representanter från företagen introducerar och hälsar välkomna
17.10 - Anna, CNG´s studie- och yrkesvägledare, har ordet
17.30 - Välkomna ut i vår asgrymma verkstad! Kom nära, (varför inte testa?) maskiner och utrustning, eller välj att beskåda på avstånd och prata med våra härliga industri- och el-tjejer.
19.00 - Grillbuffé och miniquiz på Hugo´s på arrangörens nota

Bjud med andra föräldrar som du känner och anmäl er till en kanske lite annorlunda, men viktig kväll!

Tjejkväll 25 jan kl. 17-20

CNG´s alla tjejer bjuder in dig som går i åttan eller nian till en mysig, rolig och inspirerande Tjejkväll!

Tjejkvällen är ett årligt återkommande uppskattat inslag, både av våra egna tjejer och av av alla besökare! Under det tre timmar långa eventet umgås vi över roliga aktiviteter, njuter av tacobuffé och varandras sällskap.


Går du på en skola utanför Finspång och behöver hjälp med transporten till och från oss? Skriv det i din anmälan så ska vi hjälpa dig!

Totalt brukar vi bli över 250 brudar på plats - i år hoppas vi du är en av alla! Anmäl dig och hela tjejgänget i formuläret här intill! 
Allt är givetvis helt gratis.