För dig i nian

HEJ, GÅR DU I NIAN OCH SKA VÄLJA GYMNASIUM?

Jag heter Kristina Hagstedt och är Informationsansvarig här på Curt Nicolin Gymnasiet. Eftersom du har klickat dig in på den här sidan så gissar jag på att du just nu går i nian och är i full gång med att välja gymnasium. Kanske har du lite frågor kring våra program, antagning eller allmänna funderingar om vår skola. Eller vill du och dina kompisar komma på en prova-på-dag?

Oavsett vad du har för funderingar och frågor så lovar jag att göra allt jag kan för att ge svar på vad som! I kontaktformuläret här nedan kan du ställa din fråga, som skickas direkt till min inkorg. Man kan också nå mig på 076 000 19 02 eller besöka mig på den tredje våningen i Bildningen.

Till mitt kontor är man alltid välkommen! 
Tveka inte på att höra av dig, vi hörs! / Kristina

Kontakta Kristina

Viktiga Datum

13 Oktober- Gymnasiemässa Teknikhallen Norrköping
8 November - Prova på dag Curt Nicolin Gymnasiet
22 November - Öppet hus Curt Nicolin Gymnasiet 
6 December - Tjejkväll Curt Nicolin Gymnasiet
15 Februari - Sista dag för ansökan till gymnasiet
2 juli - Besked om antagning

VAD INNEBÄR EN PROVA-PÅ-DAG?

Ett gymnasieval kan kännas som ett stort beslut – och det är det. Du väljer var du kommer befinna dig under nästkommande tre år av ditt liv. För att hjälpa dig att känna om CNG är det rätta valet för dig är du varmt välkommen till oss för att gå en dag på det program du är intresserad av och nyfiken på. Du kan komma ensam eller med en kompis. Du spenderar en heldag som elev hos oss, precis som de elever som redan går på CNG.

Du får hänga på lektioner och äta lunch i vår restaurang, lära dig om programmet och träffa elever som delar med sig av egna erfarenheter av hur det är att vara elev på Curt Nicolin Gymnasiet. Vill du boka in en prova-på-dag kontaktar du Kristina genom att fylla i formuläret på denna sida, via telefon eller mail. 

Anmälan - Prova på dag

Öppet hus 22 november 2018

Den 22 november anordnar vi Öppet Hus med start 18.00. Du kan komma själv eller ta med familjen och vänner. Under kvällen kan du prata med våra elever, testa på hur det är att vara i en modern verkstad och prova på de olika programmen. Vi bjuder självklart på fika. Varmt välkomna!

Tjejkväll 6 december 2018

Den 6 december kl. 18:00 så vill vi välkomna alla tjejer som går i 9an till en fantastisk kväll på Curt Nicolin Gymnasiet. Förra året var det cirka 150 tjejer som kom & vi hade riktigt roligt och vi hoppas att ni vill komma i år och göra denna kväll oförglömlig. Under kvällens gång så kommer ni att få testa på olika saker som vi håller på med på Curt Nicolin Gymnasiet och på ägarföretagen. Vi kommer bjuda på en riktigt god middag i skolans restaurang och ni kommer att få en goodiebag med massa roligheter i! För er tjejer som inte bor i Finspång så står vi för skjuts, alltså hämtning och lämning. Och självklart det bästa till sist: Hela denna kväll på cng är gratis, så tveka inte på att anmäla dig och dina tjejkompisar till en oförglömlig kväll så ses vi den 6e december!

 

Anmälan till tjejkvällen!

 VI SOM REDAN VALT GYMNASIUM

En av de största anledningarna till att jag valde CNG var alla möjligheter man får både under sin utbildning och efter studenten. Som elev på Curtan har man utvecklingspotential och med hjälp av alla sköna lärare och stämningen på skolan ges livsviktiga erfarenheter och kunskaper.

Arbetssättet på CNG gör att man förbereds inför arbetslivet på ett mycket effektivt sätt, då vi arbetar med problemlösning som utgångspunkt. Att man kan söka jobb på skolan och att man får garanterat sommarjobb gör dessutom att du får erfarenheter som hjälper vid framtidens jobbsökande. Gymnasievalet var för min del rätt lätt, för jag visste att skolan jag sökte till skulle hjälpa mig att komma mycket längre än på någon annan skola.

Anthony Nichols, fd. elev Teknikprogrammet inriktning Teknikvetenskap

Teknikprogrammet var ett rätt självklart val för mig då jag alltid haft ett intresse för matte. Sedan när det var dags för inriktningsvalet kändes design- och produktutveckling som det roligaste! Men jag ville fortfarande ha med mig mycket matte från gymnasiet och därför valde jag att läsa extra matte. Nu går jag design men läser matte med teknikvetenskap, vilket ger mig större behörighet!

Sedan valde jag även att läsa "dubbel kompetens" och därmed spendera mina fredagar i verkstaden. Det är något helt annorlunda från det jag vanligtvis gör och jag tycker det är superkul! Jag är glad att jag fått chansen att ha dubbel kompetens för det har öppnat mina ögon för industri. Jag ser fram emot att lära mig mer i verkstaden och längtar efter att få svetsa, svarva och tillverka.

Hanna Calderon fd. elev Teknikprogrammet inriktning Design- och produktutveckling

Jag valde el- och energiprogrammet för att jag vill arbeta med något praktiskt. Detta program blev perfekt för mig eftersom jag vill börja jobba direkt efter studenten. Det är väldigt mycket praktiskt arbete då det är ett yrkesförberedande program.

Anledningen till att jag valde just Curt Nicolin Gymnasiet var för att jag anser att det är en väldigt bra skola och det finns många möjligheter. Man får bland annat sommarjobb, körkort, möjligheten till fabrikenjobb där man får arbetserfarenhet och en riktigt rolig gymnasietid. Jag tycker även att det är en bra skola av den anledningen att de är väldigt måna om sina elever. Skolan är en icke vinstdrivande skola och dom vill verkligen att alla, oavsett bakgrund, personlighet och kön, ska lyckas ta studenten med godkända betyg.

Tobias Lillbacka Andersson, fd. elev El- och energiprogrammet

Jag tycker att man ska välja ett program som innehåller mycket praktik för man lär sig otroligt mycket mer när man utför något praktiskt än vad man gör genom att läsa en faktabok. Det är mycket lättare att lära sig ute på praktik, där får man både fakta, handledning av någon som kan och som jobbar inom område, och man får dessutom utföra det. En bok stämmer aldrig hundra procent med verkligheten utan att få komma ut och se och vara med i verkligheten är en livsviktig lära. Jag själv har i stort sätt lärt mig 90% ute på min praktik.

Evelina Rosell, fd. elev Vård- och omsorgsprogrammet

Största anledningen varför jag valde Teknikprogrammet var för att det är en så pass bred linje vilket gör att jag i princip kan läsa till vad jag vill efter gymnasiet. Produktionsteknik valde jag för att jag tycker det är roligt att komma på nya idéer till att utveckla olika produkter och för att man får utföra lite mer praktiskt arbete. I framtiden vill ja jobb där jag i någon form får arbeta praktiskt med händerna, vad det är än vet jag inte riktigt än men det kommer. Som en elev på CNG tycker jag att man får en mer rolig och lärorik syn på skolan och dess nytänkande sätt med inlärning och pedagogik till oss elever.

Olle Lindberg, fd. elev Teknikprogrammet inriktning Produktionsteknik

Jag valde att utöka min teknikutbildning på CNG med T4 för att jag ville fördjupa mig ytterligare i produktionskunskap och teknik. Med inriktningen produktionsteknik i T4 så fick man det bästa av två världar genom att studera de teoretiska delarna genom att jobba i projekt och vara vid skolbänken, men även få komma ut på praktik och få komma in arbetslivet och göra de saker man fick lära sig i teorin. Med T4 ville jag även få en chans att få tänka igenom om vad jag ville jobba med senare i framtiden. När jag fick insikt om vad en produktionstekniker arbetar med så kändes det lika rätt som handen i handsken, då jag som person gillar att få arbeta med både det praktiska och det teoretiska. Man fick en större förståelse för hur man ska både tänka och föra sig när man är på arbetsplatsen och i utbildningen fick man en nära kontakt med både personal och produktion. Idag jobbar jag som Underhållstekniker i Göteborg.

Mathilda Lundin, fd. elev på T4 - Gymnasieingenjör

Jag valde El- och energiprogrammet för jag ville bevisa att det inte är en grabblinje. Jag var skoltrött när jag gick ut 9:an så jag ville göra någonting där jag fick arbeta med händerna. Jag visste att CNG var en bra skola för min bror hade gått där. När min bror berättade för våra föräldrar att han skulle börja på CNG så var det inga konstigheter. Men när jag berättade att jag ville börja där så var det många frågetecken ”Men är det verkligen någonting för dig?” ”Har du ens hållit i en skruvmejsel?”. Det gjorde mig bara ännu mer motiverad till att motbevisa normen. Tjejer kan också gå el, tjejer kan göra allt som killar kan. Teknik var för mycket plugg för min smak och industri kändes inte rätt, så det blev el. Det är det bästa valet jag gjort, jag älskar mitt program och min skola. Jag önskar att fler tjejer kunde välja att gå el, det är jättekul och du får tänka mycket själv och skapa ifrån början. Jag har inte ångat mig en enda gång.

Isabelle Eldh, fd. elev El- och energiprogrammet inriktning Automation

Jag visste direkt efter grundskolan att jag ville jobba inom industrin då det är något som intresserar mig väldigt mycket. Skruva och lösa problem är något som jag tycker är väldigt roligt. Jag valde därför att läsa CNG:s industritekniska program. Bara genom att gå på CNG har hjälpt mig på så många sätt och det va med lite sorg i hjärtat jag lämnade CNG i juni 2015. Jag har utvecklats så enormt på bara några år eftersom jag har varit med på olika jobb så som Teknikdagarna där vi åkte ut ett gäng till olika grundskolor för att ha en händelserik teknikdag. Genom min utbildning och min lärorika praktik har jag nu funnit min plats, vilket är på Siemens via ett bemanningsföretag. Jag arbetar idag som montör och jag kunde inte vara lyckligare.

 

Moa Karlsson, fd. elev Industritekniska programmet

Det finns många anledningar till att jag valde Industritekniska på CNG. Dels för att jag alltid tyckt om tekniska prylar och att kunna tillverka egna saker, med hjälp av olika maskiner och konstruera produkter exakt som man vill lät för bra. Att man även kunde lägga till fler ämnen, genom Dubbel kompetens, det vill säga att man tar behörighet till att plugga vidare om man så vill, gjorde det hela ännu mer självklart för mig. CNG var ett självklart val för mig och jag ångrar mig inte en minut. Känslan av att få börja på en helt ny och fräsch skola var grymt roligt. Lärarna är grymma och utbudet är väldigt bra!

 

Kristian Horvath, fd. elev Industritekniska programmet