För dig i nian

HEJ, GÅR DU I NIAN OCH SKA VÄLJA GYMNASIUM?

Jag heter Vincent Müller och är Informatör här på Curt Nicolin Gymnasiet. Eftersom du har klickat dig in på den här sidan så gissar jag på att du just nu går i nian och är i full gång med att fundera över din framtid. Kanske har du några frågor kring våra program, antagning eller allmänt om vår skola?

Många funderar nu över hur allt blir nu i år, när saker och ting inte är som det brukar och vi alla måste hjälpas åt att vara kloka i våra beslut. Vi på CNG är måna om allas vår hälsa och har, liksom alla andra, fått tänka om och tänka nytt – ibland med kort varsel – många gånger senaste tiden.

Nu är det dags igen. Vår ambition var att anordna ett traditionellt Öppet Hus på den här sidan året hos oss i Bildningen, men tyvärr är det inte genomförbart såsom läget är nu i Sverige och världen. Vi tänker dock inte lämna er i sticket, utan planerar nu återigen om och kommer den 10 dec att erbjuda ett digitalt Öppet Hus där du kan möta oss och ta ett varv i skolan med hjälp av din telefon, surfplatta eller dator. Mer om hur vi kommer gå tillväga och hur man anmäler sig, finns lite längre ner på sidan.

Vi tänker att det här är bättre än ingenting, men hoppas förstås kunna träffa dig som står inför ditt viktiga gymnasieval här, hos oss, på plats, i början av nästa termin. Så nu ser vi till att göra allt vad vi kan för att göra ett ”vanligt” Öppet Hus möjligt om några månader. Ett digitalt Öppet Hus blir spännande, nytt och kul! Häng med!

Har du frågor om CNG redan nu? Tveka inte att höra dig av till oss! Använd chatten här på hemsidan, ring, maila eller skicka sms - det som passar dig bäst!

Vi hörs och ses!
/Vincent

vincent.muller@cng.se
076 000 19 02

Viktiga datum

Digital gymnasiemässa: 7-13 nov
Öppet Hus: 10 dec (digitalt) - Boka din plats! 
Prova på-dagar: Ja, mer info kommer!
Valperiod: 13 jan - 15 feb
Preliminär antagning: 15 april
Omval: 15 april - 3 maj
Slutlig antagning: 1 juli

DIGITALT ÖPPET HUS 10 dec 

Årets Öppet Hus planerar och genomför vi med största fokus på säkerhet och omtanke av varandra, tätt följt av den bästa möjliga upplevelsen för dig.

Uppdaterat 2020-11-18
Vi på CNG följer rekommendationerna som FHM ger oss alla, och ställer nu om Öppet Hus 10 dec till en digital upplevelse för dig! 
Du som hade din plats bokad behåller självfallet den! Vi kommer maila ut instruktioner om hur du ska göra för att koppla upp dig mot våra guider i huset som tar dig med på en tur hos oss.

Hur går det till?
Vi behåller grundtanken med en guidad tur i huset, till vilken du bokar din plats (se formuläret!). Efter anmälan kommer du få en bekräftelse skickad till din mail, och god tid innan du ska göra ditt digitala besök kommer du få en länk skickad till dig med tydliga instruktioner om hur du kan förbereda dig, hur du ska göra och vad du kan förvänta dig under kvällen.

Vi reserverar oss för fullbokade platser i grupperna i det fall det är högt bokningstryck och systemet inte hinner uppdateras. Vi kontaktar dig i så fall med erbjudande om annan tid.

Det ska bli jättekul att träffa dig! Välkommen!

 

BOKNING AV PLATS, ÖPPET HUS

Tidigare elever berättar

Anthony Nichols

Fd. elev teknikprogrammet inriktning teknikvetenskap

En av de största anledningarna till att jag valde CNG var alla möjligheter man får både under sin utbildning och efter studenten. Som elev på Curtan har man utvecklingspotential och med hjälp av alla sköna lärare och stämningen på skolan ges livsviktiga erfarenheter och kunskaper.

Arbetssättet på CNG gör att man förbereds inför arbetslivet på ett mycket effektivt sätt, då vi arbetar med problemlösning som utgångspunkt. Att man kan söka jobb på skolan och att man får garanterat sommarjobb gör dessutom att du får erfarenheter som hjälper vid framtidens jobbsökande. Gymnasievalet var för min del rätt lätt, för jag visste att skolan jag sökte till skulle hjälpa mig att komma mycket längre än på någon annan skola.

Hanna Calderon

FD. ELEV TEKNIKPROGRAMMET INRIKTNING DESIGN- OCH PRODUKTUTVECKLING

Teknikprogrammet var ett rätt självklart val för mig då jag alltid haft ett intresse för matte. Sedan när det var dags för inriktningsvalet kändes design- och produktutveckling som det roligaste! Men jag ville fortfarande ha med mig mycket matte från gymnasiet och därför valde jag att läsa extra matte.
Jag läste designinriktningen men all matte med teknikvetenskap, vilket gav mig större behörighet!

Sedan valde jag även att läsa "dubbel kompetens" och spenderade därmed mina fredagar i verkstaden. Det var något helt annorlunda från det jag vanligtvis gjort och jag tyckte att det var superkul! Jag är glad att jag fått chansen att ha dubbel kompetens för det har öppnat mina ögon för industri.

Tobias Lillbacka Andersson

FD. ELEV EL- OCH ENERGIPROGRAMMET

Jag valde el- och energiprogrammet för att jag vill arbeta med något praktiskt. Detta program blev perfekt för mig eftersom jag vill börja jobba direkt efter studenten. Det är väldigt mycket praktiskt arbete då det är ett yrkesförberedande program.

Anledningen till att jag valde just Curt Nicolin Gymnasiet var för att jag anser att det är en väldigt bra skola och det finns många möjligheter. Man får bland annat sommarjobb, körkort, möjligheten till fabrikenjobb där man får arbetserfarenhet och en riktigt rolig gymnasietid. Jag tycker även att det är en bra skola av den anledningen att de är väldigt måna om sina elever. Skolan är en icke vinstdrivande skola och dom vill verkligen att alla, oavsett bakgrund, personlighet och kön, ska lyckas ta studenten med godkända betyg.

Evelina Rosell

FD. ELEV VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET

Jag tycker att man ska välja ett program som innehåller mycket praktik för man lär sig otroligt mycket mer när man utför något praktiskt än vad man gör genom att läsa en faktabok. Det är mycket lättare att lära sig ute på praktik, där får man både fakta, handledning av någon som kan och som jobbar inom område, och man får dessutom utföra det. En bok stämmer aldrig hundra procent med verkligheten utan att få komma ut och se och vara med i verkligheten är en livsviktig lära. Jag själv har i stort sätt lärt mig 90% ute på min praktik.

Olle Lindberg

FD. ELEV TEKNIKPROGRAMMET INRIKTNING PRODUKTIONSTEKNIK

Största anledningen varför jag valde Teknikprogrammet var för att det är en så pass bred linje vilket gör att jag i princip kan läsa till vad jag vill efter gymnasiet. Produktionsteknik valde jag för att jag tycker det är roligt att komma på nya idéer till att utveckla olika produkter och för att man får utföra lite mer praktiskt arbete. I framtiden vill jag jobba där jag i någon form får arbeta praktiskt med händerna, vad det är vet jag inte riktigt än men det kommer. Som elev på CNG tycker jag att man fick en mer rolig och lärorik syn på skolan och dess nytänkande sätt med inlärning och pedagogik till eleverna.

Mathilda Lundin

FD. ELEV PÅ T4 - GYMNASIEINGENJÖR


Jag valde att utöka min teknikutbildning på CNG med T4 för att jag ville fördjupa mig ytterligare i produktionskunskap och teknik. Med inriktningen produktionsteknik i T4 så fick man det bästa av två världar genom att studera de teoretiska delarna genom att jobba i projekt och vara vid skolbänken, men även få komma ut på praktik och få komma in arbetslivet och göra de saker man fick lära sig i teorin. Med T4 ville jag även få en chans att få tänka igenom om vad jag ville jobba med senare i framtiden. När jag fick insikt om vad en produktionstekniker arbetar med så kändes det lika rätt som handen i handsken, då jag som person gillar att få arbeta med både det praktiska och det teoretiska. Man fick en större förståelse för hur man ska både tänka och föra sig när man är på arbetsplatsen och i utbildningen fick man en nära kontakt med både personal och produktion. Idag jobbar jag som Underhållstekniker i Göteborg.

Isabelle Eldh

FD. ELEV EL- OCH ENERGIPROGRAMMET INRIKTNING AUTOMATION

Jag valde El- och energiprogrammet för jag ville bevisa att det inte är en grabblinje. Jag var skoltrött när jag gick ut 9:an så jag ville göra någonting där jag fick arbeta med händerna. Jag visste att CNG var en bra skola för min bror hade gått där. När min bror berättade för våra föräldrar att han skulle börja på CNG så var det inga konstigheter. Men när jag berättade att jag ville börja där så var det många frågetecken ”Men är det verkligen någonting för dig?” ”Har du ens hållit i en skruvmejsel?”. Det gjorde mig bara ännu mer motiverad till att motbevisa normen. Tjejer kan också gå el, tjejer kan göra allt som killar kan. Teknik var för mycket plugg för min smak och industri kändes inte rätt, så det blev el. Det är det bästa valet jag gjort, jag älskar mitt program och min skola. Jag önskar att fler tjejer kunde välja att gå el, det är jättekul och du får tänka mycket själv och skapa ifrån början. Jag har inte ångrat mig en enda gång.

Moa Karlsson

FD. ELEV INDUSTRITEKNISKA PROGRAMMET

Jag visste direkt efter grundskolan att jag ville jobba inom industrin då det är något som intresserar mig väldigt mycket. Skruva och lösa problem är något som jag tycker är väldigt roligt. Jag valde därför att läsa CNG:s industritekniska program. Bara genom att gå på CNG har hjälpt mig på så många sätt och det var med lite sorg i hjärtat jag lämnade CNG i juni 2015. Jag har utvecklats så enormt på bara några år eftersom jag har varit med på olika jobb så som Teknikdagarna där vi åkte ut ett gäng till olika grundskolor för att ha en händelserik teknikdag. Genom min utbildning och min lärorika praktik har jag nu funnit min plats, vilket är på Siemens via ett bemanningsföretag. Jag arbetar idag som montör och jag kunde inte vara lyckligare.

Kristian Horvath

FD. ELEV INDUSTRITEKNISKA PROGRAMMET

Det finns många anledningar till att jag valde Industritekniska på CNG. Dels för att jag alltid tyckt om tekniska prylar och att kunna tillverka egna saker, med hjälp av olika maskiner och konstruera produkter exakt som man vill lät för bra. Att man även kunde lägga till fler ämnen, genom Dubbel kompetens, det vill säga att man tar behörighet till att plugga vidare om man så vill, gjorde det hela ännu mer självklart för mig. CNG var ett självklart val för mig och jag ångrar mig inte en minut. Känslan av att få börja på en helt ny och fräsch skola var grymt roligt. Lärarna är grymma och utbudet är väldigt bra!

Det där med att välja...

 

 

 

Som Karriärcoach jobbar jag med att hjälpa och vägleda våra elever på CNG mot sina kommande karriärer, men jag svarar mer än gärna på frågor som kommer från dig som funderar på att börja hos oss.

Hoppas vi hörs och ses!

/Jendela, Karriärcoach/SYV