Fyra program - alla möjligheter!
Curt Nicolin Gymnasiet erbjuder fyra gymnasieprogram samt TE4 som är ett påbyggnadsår till Teknikprogrammet. 

Du som elev väljer inför din start hos oss ett program att utgå ifrån. Under dina tre år kommer du sedan successivt att erbjudas olika val och skapar på så vis din egen utbildning.

Här kan du läsa mer om våra utbildningar, vad som skiljer dem åt men också på vilka sätt de flätas samman! Och kom ihåg  - du kan nå dina mål på många sätt och genom flera vägar! Bara välj det program som känns mest roligt för dig just nu!

Våra programTeknik
TE


LÄS MER

Industri
IN


LÄS MER

El- och energi
EE


LÄS MER

Vård- och omsorg
VO

LÄS MER

Vårt arbetssätt 

Vår ambition för vår undervisning är att den ska vara lustfylld och motiverande för dig som elev. 
Det låter ju bra, men vad innebär detta i praktiken? 
Vi använder oss av ett flertal olika verktyg för att just din skolgång ska få dig att växa så mycket som det bara går under dina tre år hos oss. PBL, varannan-vecka-schema och ämnesintegrerade lektioner är några exempel på de verktyg som vi använder oss av. 

"På gymgem-veckorna får vi bra gemenskap med de andra klasserna och lärarna och man lär sig snacka med andra. Jag har alltid velat bli resemontör så det är bra att lära sig engelska och religion och så."

- Noel, Industri åk 2

Idrottsprofil

Krydda din skoltid med tid för din sport!

Utövar du en sport som du vill lägga mer tid på? Härligt! Vi på CNG vill stötta dig i din satsning och erbjuder dig två schemalagda profiltillfällen i veckan till just detta!

Det spelar ingen roll inom vilken sport du är aktiv, det viktiga är att du tillhör en förening och att du har en kontaktperson inom din idrott. Träningstillfällena som ges ligger i direkt anslutning till resten av din skoldag, och vi ser förstås till att du som går idrottsprofilen erbjuds lite extra mellanmål de dagarna.

Idrottsprofil erbjuds alla elever och väljs under en av dina allra första skoldagar på CNG i årskurs 1 - vi vill att du ska kunna komma igång så snart det bara går och anpassar ditt skolschema efter ditt val.

Alla dessa ord!

Program, kurser, inriktningar, utgångar programfördjupningar..


Att bilda sig en uppfattning om vilken skola som verkar nice, och också vilket program som skulle kunna vara något för dig, kan vara svårt nog. Börjar man dessutom blanda in en massa ord och begrepp man inte riktigt är van vid så kan det lätt kännas mer än krångligt!


De här orden är egentligen inte så himla viktiga att du kan, men vi tar och benar ut dem en gång för alla!

Program, eller gymnasieprogram, betyder just vad det låter - ditt val av område som gymnasiestudierna utgår ifrån. På CNG har vi Teknik, Industri, El- och energi & Vård- och omsorg.

Alla gymnasieprogram består av 2 500 poäng, uppbyggt av kurser inom en massa ämnen. Vanligtvis är en kurs 100 poäng. Vissa är direkt kopplade till ditt program - karaktärsämnen - och andra gäller för alla som går ditt program på gymnasiet - gymnasiegemensamma ämnen.


Inom IN och TE får du inför ditt andra år välja ett område att fördjupa dig inom, en inriktning. Inriktningen mynnar därefter ut i en programfördjupning som läses under årskurs 3.
På EE och VO kan du som elev istället välja en utgång inför årskurs 3 som breddar din kompetens inom valt område.


Fortfarande krångligt? Hör av dig till oss så ska vi hjälpa till!

Anna Gårlin, SYV
076 000 19 02


Jendela Weissman, Informationsansvarig
076 000 19 03